Läsrapport

15 Mar

Egentligen är ju den här rapporten en aning försenad med tanke på att halva mars redan gått men jag slänger ut den ändå. Februari resulterade inte i så många böcker. Hur som helst, här är de:

”I Hotel” – Karen Tei Yamashita
”Freedom” – Jonathan Franzen
”Gå inte ensam ut i natten” – Kjell Westö
”Lila hibiskus” – Chimamanda Ngozi Adichie

Antal böcker på engelska: 2
Antal novellsamlingar: 0/1 (Beror lite på hur man räknar I Hotel. Den är märkt novel på framsidan men uppdelad i delar misstänkt lika noveller.)
Antal ungdomsböcker: 0 (Oväntat, brukar klämma in minst en per månad men överdoserade kanske i december/januari.)
Antal graphic novels: 0
Antal deckare: 0 (Läser deckare bara när jag inte har något eget oläst hemma och måste gå in på böcker med annan ägare.)
Antal tegelstenar: 2 (Om man drar gränsen för tegelsten vid 600 sidor. Det är alltså de två första böckerna. Kanske har tegelstensantalet bidragit till att det blev lite färre böcker än vanligt.)
Sammanlagt antal: 4.

Månadens bästa: Freedom. Känns det oväntat? Njae, inte så med tanke på allt beröm den fått här och var. Jag var dock försiktigt optimistisk innan eftersom jag inte var så förtjust i Franzens tidigare” The Corrections”.
Månadens sämsta: Vill inte välja ut en bok som sämst här, alla hade sina förtjänster. Det finns dock annat som varit sämst med denna månad, februari, men det lämnar jag därhän.
Månadens överraskning: Att Helsingfors (och kanske Finland i stort) kändes rätt så trevligt ur Kjell Westös synvinkel. Har väl varit lite väl skeptisk mot det landet. Det kan bero på att mitt enda besök skedde i januari, i snöstorm, och trots att jag generellt gillar snö blev det för rått till och med för mig.
Månadens besvikelse: Lämnar böckerna igen och går över till mitt andra favoritintresse: att den bästa, i mitt tycke, svenska konståkaren inte får avsluta karriären med VM i Tokyo (update: nu blir det inte ens något VM, men det bleknar i jämförelse med orsaken).

Edit: Okej, upptäckte att Freedom inte alls kan klassas som tegelsten, den är ca 40 sidor för kort (men har den ändå inte lite känsla av tegelsten? Va?). Den får stå kvar som sådan i alla fall, tror jag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s