Allting har en början

14 Mar

Kan man leva för mycket i fiktionernas värld? Nej, väl. Fast kanske. Det finns så  mycket att ta till sig, gå upp och in i. I mitt fall handlar det främst om böcker som erbjuder de där andra världarna men tv-serier kan också fylla den funktionen, i något sällsynt fall film men mer sällan nu än förr. Tv-serier erbjuder mer avslappning, när det kommer till böcker är jag modigare och kan utmana mig själv, där behöver det inte vara så lätt. I 99 fall av hundra är det skönlitteratur jag väljer, av olika sort. (Inga deckare slinker igenom, åtminstone otroligt få. Det beror inte på några snobberier ifrån min sida, det råkar bara vara så att de inte intresserar mig men när det helt saknas olästa böcker i bokhyllan kan jag bli tvungen. Klarar inte av att vara utan bok, jag tror det stavas abibliofobi.)
Det här är alltså någon sorts presentation som är tänkt att ge en vink om vad som komma skall. Lite bok, lite tv-serie och om andan faller på något helt annat. Jag bestämmer!
Så för att klargöra läget just nu:

Senaste…
påbörjade boken:
”Ms Hempel Chronicles” av Sarah Shun-Lien Bynum. Det kan man också se under fliken (eller vad man nu ska kalle det) där längst upp på sidan, som heter ”Och just nu läser jag”.
bokinköpet: En kvartett – ovan nämnda bok, plus ”Norrtullsligan” av Elin Wägner, ”Solar” av Ian McEwan och ”LA Candy” av Lauren Conrad. Kanske lite skämsvarning på den sista.
utlästa boken: Det torde då vara just ”LA Candy”.

(Och ett litet Obs! vad gäller bloggtiteln kanske kan vara på sin plats. Det är alltså inte så att jag tror på någon slags könsindelning av böcker utan den lilla frasen är lånad ifrån en låt som komponerats av det eminenta skotska bandet Camera Obscura.)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s